Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

"ΠΗΓΗ ΕΙΡΗΝΗΣ" του Σουλτάνου, αλλά ποτάμια αίματος αθώων ρέουν. Φρίκη, θάνατος και αίμα από την Τουρκική εισβολή στην Β. Συρία, με τον Τραμπ να εκστομίζει γραφικότητες και την Ευρώπη να παρακολουθεί αμήχανη την Εθνοκάθαρση των Κουρδικών πληθυσμών – Εκκενώθηκαν νοσοκομεία και καταυλισμοί, φόβοι ότι δραπέτευσαν ακραίοι Ισλαμιστές

Αίμα, φρίκη και θάνατο προκαλεί η μαζική στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Β. Συρία, με ορατό στόχο την Εθνοκάθαρση των Κουρδικών πληθυσμών της περιοχής και την εγκατάσταση Σουνιτών, Αράβων και Τουρκομάνων, που ελέγχονται απο τον Ερντογάν....
Η Τουρκία δείχνει ότι δεν υπολογίζει κανένανκαι επιμένει να υλοποιήσει το σχέδιό της για τη δημιουργία ενός αυτόνομου καντονίου στην περιοχή, υπό τον δικό της έλεγχο, αφαιρόντας εδάφη της κυρίαρχης Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.
Τέτοια φαινόμενα βίας και αυταρχισμού έχει να τα ζήσει η Ευρώπη από την ιστορική περίοδο που προηγήθηκε του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με εξαίρεση την Τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο.
Οι τελευταίες εξελίξεις από τα μέτωπα του πολέμου καταγράφονται στο ρεπορτάζ ως εξής:
Μετά από νέες επιχειρήσεις που έκαναν στο πλαίσιο της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης», «απελευθέρωσαν» όπως αναφέρουν, 11 χωριά στις περιοχές Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αϊν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σημαντικά, χωρίς φυσικά να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς και οι άμαχοι.
Barış Pınarı Harekâtı kapsamında icra edilen hava harekâtıyla 9 PKK/PYD-YPG’li terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekâtın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 228 oldu.

3.388 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Την ίδια ώρα, οι επιθέσεις με ρουκέτες σε τουρκικό έδαφος από τους Κούρδους ως αντίποινα, προκάλεσαν τον θάνατο έξι ατόμων, μεταξύ των οποίων και ενός βρέφους 9 μηνών. Αυτό όμως που ανησυχεί, είναι πως στις ΗΠΑ ο Τραμπ ακολουθεί άλλη τακτική σε σχέση με το κόμμα του, ενώ ο Ερντογάν απειλεί ανοιχτά για κύμα προσφύγων, με τον ΟΗΕ να μένει με σταυρωμένα χέρια, καθώς δεν έβγαλαν καμία ανακοίνωση για την επιχείρηση, αφού δεν υπήρχε συμφωνία μεταξύ των χωρών.
Οι απειλές του Ερντογάν για κύμα μεταναστών
Μετά την κατακραυγή των Ευρωπαϊκών χωρών για την απόφαση του Ερντογάν να εισβάλει στην βορειοδυτική Συρία, ο Τούρκος πρόεδρος για άλλη μία φορά εμφανίστηκε απειλητικός, λέγοντας πως θα γεμίσει την Ευρώπη με μετανάστες, καθώς ισχυρίζεται πως δεν έχει εισπράξει η χώρα του τα χρήματα που απαιτεί από την ΕΕ. Το ίδιο απειλητικός ήταν και ο Μελβούτ Τσαβούσογλου που στις σκέψεις των Αμερικανών για κυρώσεις, τόνισε πως «η Τουρκία θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο».
Turkish President threatened European Union today. If EU attempts to describe our operation as invasion, our job is easy, we'll open the borders and send 3.5 million Syrian refugees to you.

286 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Ο Τραμπ πρότεινε στρατιωτική επέμβαση, οι βουλευτές του κυρώσεις
Στις ΗΠΑ την ίδια στιγμή, ο Ντόναλντ Τραμπ, για πρώτη φορά μίλησε για το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης στη Συρία. Με ένα tweet, ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για τρία πιθανά σενάρια από πλευράς ΗΠΑ. Το πρώτο είναι να στείλει στρατεύματα και να λήξει την επιχείρηση, το δεύτερο να επιβάλει σκληρές οικονομικές κυρώσεις στη Τουρκία και το τρίτο να μεσολαβήσει ώστε να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι Κούρδοι και Τούρκοι και να λήξει η επίθεση.
We defeated 100% of the ISIS Caliphate and no longer have any troops in the area under attack by Turkey, in Syria. We did our job perfectly! Now Turkey is attacking the Kurds, who have been fighting each other for 200 years....

42 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Αυτό ουδόλως φαίνεται πως άρεσε στους βουλευτές των Ρεπουμπλικανών, καθώς δεκάδες που μετέχουν στην Βουλή των Αντιπροσώπων, προχωρούν σε πρόταση σχεδίου νόμου για αυστηρές κυρώσεις προς την Τουρκία και τον ίδιο τον Ερντογάν. Το ίδιο είχαν κάνει μια ημέρα πριν και δύο δημοκρατικοί γερουσιαστές, σε ένα θέμα που φαίνεται πως η απόφαση του Τραμπ να αποσύρει στρατεύματα από τη βόρεια Συρία, δεν άρεσε ούτε στα στελέχη του κόμματος του. Ο Λευκός Οίκος ωστόσο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξακολουθούν να δίνουν περιθώρια στη Τουρκία, λέγοντας πως μέχρι τώρα, δεν έχει ξεπεράσει τα όρια.
Στον ΟΗΕ ωστόσο δεν βρέθηκε κοινή γραμμή, καθώς ΗΠΑ και Ρωσία εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το περιεχόμενο του κειμένου που θα καταδίκαζε την επίθεση. Αν και οι Ευρωπαίοι επέμεναν για την δήλωση (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία και Βέλγιο), οι δύο μεγάλες δυνάμεις αποφάσισαν να θέσουν βέτο.

Στέλεχος Κούρδων: Μας εγκατέλειψαν οι ΗΠΑ
Εν τω μεταξύ, οι Κούρδοι ενώ απάντησαν με ρουκέτες κατά αμάχων σε τουρκικά εδάφη, σκοτώνοντας έξι άτομα τονίζοντας και πάλι πως θα απαντούν με κάθε τρόπο στις επιθέσεις των Τούρκων. Την ίδια ώρα, στέλεχος των Κούρδων στη Συρία, ο Ιλχάμ Αχμέντ, ανεφερε πως οι ΗΠΑ τους έχουν εγκαταλείψει και τόνισε πως ο λαός τους έχει πληρώσει «βαρύ τίμημα». Μάλιστα, απηύθυνε κάλεσμα προς την Ευρώπη, ζητώντας να παγώσουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με την Τουρκία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου